NOTE! This site uses cookies and similar technologies.

If you not change browser settings, you agree to it. Learn more

I understand

Only google analytics cookies are used to control the number of users visiting the site. 

Socis

Eurecat

Eurecat és el Centre Tecnològic de Catalunya. És el resultat de la integració dels centres tecnològics més importants de la xarxa TECNIO: Ascamm, Barcelona Media, BDigital, Cetemmsa i CTM. Combina l’experiència de més de 450 professionals, generant uns ingressos anuals de 40 milions d’euros. El nou centre dona servei a més de cent negocis, participa en més de 160 projectes estratègics nacionals i internacionals d’R+D+i d’alt nivell, té 36 patents internacionals i 7 empreses de base tecnològica. Eurecat és el coordinador del projecte IES.

IRTA

Les activitats de l'IRTA ocupen de la investigació científica i la transferència de tecnologia en les àrees de l'agricultura, l'aqüicultura i la indústria agroalimentària a Catalunya. Dins IRTA, el grup de tecnologia de reg ha estat treballant en la gestió de l'aigua a nivell de camp en els últims 20 anys, en l'actualitat com el Programa IRTA d'Eficiència de l'Ús de l'Aigua (WUEP). Les activitats d'aquest grup s'han orientat a determinar les necessitats d'aigua dels cultius, per saber com utilitzar quantitats reduïdes d'aigua principalment en els seus cultius, per treballar a nivell de planta per determinar el comportament de les plantes i les seves produccions en condicions de dèficit, per saber com gestionar estratègies de reg deficitari regulat (RDI) i avaluar la resposta de les plantes a les aigües de baixa qualitat, entre d'altres. Tota aquesta investigació s'ha complementat amb una forta activitat en la transferència de tecnologia i col·laboració amb empreses privades (per exemple, Codorniu, Torres, ASG, Agbar, Farell Instruments) i de les institucions públiques en l'àmbit de la gestió del reg i de l'aigua (per exemple: el Departament d'Agricultura català, l'Agència Catalana de l'Aigua).

DAAM 

El Departament d'Agricultura, Ramaderia, Pesca, Alimentació i Medi Natural està duent a terme des de 2005 un pla de reg on un dels objectius és millorar l'estalvi d'aigua a través de l'ús eficient de l'aigua de reg.

Per aconseguir aquest objectiu, el DAAM, a través de l'Escola de Capacitació Agrària de Tàrrega, ha dut a terme una sèrie d'activitats de capacitació i transferència de tecnologia en el camp de la irrigació.